SkoleGIS er gratis online-software og øvelser, hvor du kan kortlægge og visualisere naturfaglige problemstillinger.
Du kan anvende det som tværfagligt værktøj til den fællesfaglige naturfags-prøve.
Som underviser indtager du rollen som din skoles Administrator af ArcGIS Online Organisationen. Herunder kan du blive klogere på den rolle og få instrukser til forskellige workflows og funktionaliteter.
Når du har bestilt din SkoleGIS-licens, via
Tilmeld SkoleGIS, modtager du efter 3-4 hverdage en velkomstmail fra Geoinfo.
I e-mailen fra Geoinfo er der et aktiveringslink til din skoles ArcGIS Online Organisation.
Her gennemgår vi hvordan du aktiverer din licens og opretter den første Administrator-bruger.
På videoen her kan du se hvordan ud aktiverer din SkoleGIS-licens.
Hvis du har lavet en GIS-øvelse, som du tænker at andre vil få glæde af, så vil vi meget gerne i dialog med dig, om at dele den her via www.skolegis.dk. For at opretholde et stringent udtryk i de øvelser som vi publicerer her på siden, så skal øvelsen følge samme skabelon som de andre øvelser og indkludere et web
Tak for din besked. Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Med venlig hilsen
Geoinfo A/S
Der skete en fejl. Prøv igen senere
Ris og ros
Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har gode idéer, eller andet ris og ros, som vi kan anvende i udviklingen af SkoleGIS.
Tak for din besked. Vi sætter pris på din feedback.
Med venlig hilsen
Geoinfo A/S
Der skete en fejl. Prøv igen senere.
Alle elsker kort
Kort er en genre som langt de fleste har et forhold til. Selv i de mindste klasser ved eleverne hvor deres hus ligger på Danmarkskortet. Måske kender de cykelruten til og fra skole. Vi ved hvor Mauritius ligger på et verdenskortet for der gik turen til i vinterferien. Med GIS bliver kortet endnu mere levende og med øvelse kan du og din klasse udarbejde jeres egne kort - måske endda klassens eget atlas. I Danmark har vi rigtig meget gratis data til rådighed, som er lige til at hive ned fra hylderne og bruge i ArcGIS Online. Fx:
Datafordeleren | Danmarks statistik | Danmarks Miljøportal | KBH Open data
GIS handler om at forstå verdenen vi lever i. Arbejdet med kort og data er en visuelt orienteret vej til at forstå og erkende omgivelserne lokalt og globalt. Komplekse fænomener kan ofte være udfordrende at forstå og som en del af undervisningsdifferentiering er GIS et praktisk værktøj hvor man selv modellerer sin omverden og ser sammenhænge mellem de udfordringer vi står over for. Det kan være alt lige fra afsmeltningen af Grønlands gletsjere til planlægningen af klassens skolerejse til Berlin.
Kendskab og anvendelse af data bliver stadigt mere aktuelt i takt med udbredelsen af det digitaliserede samfund. Med SkoleGIS er data centralt og kompetencer herindefor er også noget som bliver efterspurgt i samfundet og på arbejdsmarkedet. Som led i digital dannelse kan SkoleGIS være en vej til at motivere og forberede studerende på en digital verden.